Raid heiskas Narva kindlusele Pussy Rioti toetuseks plakati

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katja Koort

Riigikogu liikme ja ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raidi eestvõttel heisati täna varahommikul Narva jõe ääres asuvale Viktoria bastionile plakat, et avaldada toetust Venemaa punkansamblile Pussy Riot.

24 meetri pikkune ja kaheksa meetri kõrgune plakat pandi bastioni seinale suunaga Venemaa poole. Plakatil on nii eesti, inglise kui vene keeles loosung «Vabadust vangi ei pane!» ning Raidi ja Vene ajakirjaniku, kirjaniku ning sealsete võimudega opositsioonis oleva Artemi Troitski nimi.

Raid ütles Postimehele, et plakati heiskamisel oli kohal üle kümne telekanali esindajad kõikjalt maailmast ning seega on aktsioon juba praegu oma missiooni täitnud.

Rahvusringhäälingu uudisteportaal kirjutas, et plakat rippus bastionil vaid paar tundi, kuni narvalased selle maha võtsid. «Tüdrukutegrupi Pussy Riot aktsioon kestis ainult seitse minutit, meie plakat rippus kaks ja pool tundi. Arvan, et meie sõnumit on kuuldud, seda enam, et seda kajastas ka meedia,» ütles Raid.

Lisaks on Raid lubanud saata Venemaa kohtule, riigiduumale ja suursaatkonnale Eestis pöördumise, kus nõutakse Pussy Rioti liikmete vabastamist ning dialoogi mõtte- ja sõnavabadust hindavate Vene organisatsioonide ja kodanikega. Pöördumisele on alla kirjutanud ka mitmed teised riigikogu saadikud.

Vene kohus mõistis Pussy Rioti liikmed eelmisel reedel süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning mõistis neile karistuseks kaheaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles