Kurtide MMil kolm medalit võitnud Olenko saab valitsuselt preemiat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal tuli Olenko kurtide olümpialt tagasi nelja medaliga.
2009. aastal tuli Olenko kurtide olümpialt tagasi nelja medaliga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Sotsiaalministeerium teeb valitsusele ettepaneku premeerida kurtide kergejõustiku maailmameistrivõistlustel kolm medalit võitnud Kairit Olenkot ja tema treenerit kokku 23 000 euroga.

Ettepaneku kohaselt eraldataks valitsuse reservist 23 009 eurot, millest 15 339 eurot saab Olenko ja 7670 eurot treener Timo Tõnisma.

Olenko võitis 14.-21. juulini Torontos toimunud kurtide kergejõustiku maailmameistrivõistlustel hõbemedali seitsmevõistluses ja pronksmedali nii 100 meetri tõkkejooksus kui odaviskes.

Sotsiaalministeerium märkis eelnõu seletuskirjas, et saavutatud tulemused ja võidetud medalid on kurtidele sportlastele ning kogu kurtide spordielule äärmiselt olulise tähtsusega. «Suudeti jätkata järjepidavust kurtide paraadalal kergejõustikus ja tõestada nii endale kui teistele, et Eesti kurdid sportlased on jätkuvalt maailma tugevamate hulgas. Saavutatud tulemused ja võidetud medalid andsid Eestile MMi üldkokkuvõttes 27 riigi arvestuses 9. koha,» lisas ministeerium.

Valitsuskabineti varasema otsuse kohaselt premeeritakse paraolümpiamängudel, eriolümpiamängudel ja kurtide maailmamängudel medalikohtadele tulnud sportlasi kuni 150 000 krooni ehk 9587 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles