Lauristin: erakonnaeelistuseta inimeste hulga suurenemine on probleem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

See, et Eestis üha kasvab nende inimeste hulk, kes ei eelista ühtegi erakonda, on meie ühiskonnale suur probleem, leiab Tartu Ülikooli emeriitprofessor, sotsiaaldemokraat Marju Lauristin.

Tema sõnul on üllatav, et kui veel juulis oli Reformierakonna toetus TNS Emori küsitluse järgi 34 protsenti, siis augustis oli see tõusnud 39 protsendini, vahendab ERR Uudised.

Lauristin ütles, et niisuguse näitaja viie protsendi suurune muutumine tekitab kohe küsimuse küsitluse läbiviimisest, kuid TNS Emori analüütik Aivar Voog selgitas, et alates augustist on valimisse arvatud ka üle 74-aastased inimesed, keda seal varem polnud.

«Me näeme, et pidevalt suureneb nende inimeste hulk, kellel ei ole eelistust – Eesti ühiskonna jaoks on see kõige tõsisem probleem,» ütles Lauristin.

Ta lisas, et mis puutub Reformierakonda, siis Reformierakonnal on iga kolme aasta tagant tehtavate süvauuringute alusel tõepoolest väga püsiv toetajaskond (30 protsendi ringis), mis näitab, et Eesti ühiskonna kindlustunud mentaliteet on endiselt materiaalse edukuse keskne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles