Ecuadori president: diplomaatiline tüli Suurbritanniaga on lahenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecuadori president Rafael Correa.
Ecuadori president Rafael Correa. Foto: SCANPIX

Ecuadori president Rafael Correa usub, et tema riik on leidnud lahenduse diplomaatilisele tülile Suurbritanniaga, kes ähvardas siseneda Eduadori saatkonda Londonis, et arreteerida WikiLeaksi asutaja Julian Assange.

«Me usume, et see õnnetu intsident on nüüd läbi,» sõnas Correa. «Briti välisministeeriumi tegi vea, kui väitis, et nad sisenevad meie saatkonda.»

«See on hea, et Suurbritannia on loobunud oma ähvardustest,» lisas president. «Nüüd me käitume, nagu me poleks kunagi ähvardusi saanudki. Me peame kõneluste abil leidma ühise aktsepteeritava lahenduse Julian Assange’i olukorrale.»

Samuti on presidendil hea meel, et kaks riiki on nõustunud dialoogiga ning ta ootab lahendust, mis rahuldaks kõiki pooli, vahendas AFP.

Assange’i süüdistatakse kahe rootslase vägistamises ja seksuaalses kuritarvitamises. WikiLeaksi asutaja on alates 19. juunist varjanud end Ecuadori saatkonnas.

Briti välisminister William Hague on viidanud ähmasele 1987. aasta seadusele, mille järgi on Briti politseil õigus saatkonna ruumidesse siseneda ja Assange arreteerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles