Komisjonide töö on viinud riigikogulasi nii Narva kui Hiiumaa laidudele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits

Parlamendikomisjonid on pidanud suvekuudel ligi veerandsada istungit, mis on muu hulgas viinud saadikuid nii Narva, Saaremaale kui ka Hiiumaa laidudele.

Komisjonidest on kõige aktiivsemalt koos käinud Euroopa Liidu asjade komisjon ja rahanduskomisjon, kes on istungeid pidanud vastavalt kaheksa ja viis korda. Ülejäänud parlamendikomisjonid on suve jooksul kohtunud üldjuhul kas ühel või kahel istungil.

Kultuurikomisjoni kahest istungist üks viis komisjoni liikmed väljasõidule Narva. Saadikud külastasid 22.-23. augustil näiteks Narva muuseumi ja Narva teatrit «Ilmarine», tutvusid Narva bastionite renoveerimisprojektiga, kohtusid kultuuriseltside esindajatega ja käisid Tartu ülikooli Narva kolledžis.

Kultuurikomisjoni reformierakondlasest esimehe Urmas Klaasi sõnul soovis komisjon arutada nii muuseumivaldkonna arengut kui õpetajakoolituse teemasid koos praktikutega ja kohapeal.

Väljasõiduistungil käisid augustis ka sotsiaalkomisjoni liikmed, kelle eesmärk oli tutvuda Saaremaa sotsiaalhoolekande asutustega. Komisjon külastas 14. augustil Kallemäe kooli, Kuressaare haiglat, pensionäride päevakeskust, laste ja naiste varjupaika, Sõmera hooldekodu ja Randvere tööõppekeskust.

Sotsiaalkomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva esimehe Margus Tsahkna sõnul andis väljasõit võimaluse koguda sotsiaalvaldkonna probleemide kohta algavaks istungiperioodiks informatsiooni. Näiteks lubas ta sügisel tõstatada Sõmera hooldekodus tekkinud probleemid seoses riigi võimekusega tagada rahastus kõigile erihoolekande teenust vajavatele inimestele.

Komisjonidest on väljasõidul käinud ka veel keskkonnakomisjon, kes külastas 21. ja 22. augustil Hiiu ja Lääne maakonda. Saadikud tutvusid Saarnaki laiu pärandkooslustega, laiu elustiku ja asustuse ajalooga ning käisid Hanikatsi laiul tutvumas laialehise metsa ja teiste sealsete loodusväärtustega. Samuti kohtuti Hiiumaa talunikega, et rääkida nende tegevusest rannapiirkonnas looduskoosluste säilitamisel ja selle käigus ilmnenud probleemidest, ning külastati Matsalu rahvusparki ja Penijõe külastuskeskust.

Keskkonnakomisjon soovis väljasõiduga samuti valmistuda sügisistungjärguks, mil riigikogu menetlusse peaksid jõudma mitmed keskkonnaministeeriumis valminud eelnõud.

Lisaks komisjonidele on augustis ühe istungi pidanud ka riigikogu täiskogu, mis taas tuleb erakorraliselt kokku algava nädala neljapäeval. Korralisi istungeid alustab parlament 10. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles