Politseid ähvardab hüljatud autode tõttu kopsakas arve

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvesadam täis autoromusid – augusti keskel veeti sundseisu    tõttu politsei- ja piirivalve territooriumile Koplis Süsta tänaval sadakond autot. Mis neist seal saab, ei oska keegi ennustada.
Piirivalvesadam täis autoromusid – augusti keskel veeti sundseisu tõttu politsei- ja piirivalve territooriumile Koplis Süsta tänaval sadakond autot. Mis neist seal saab, ei oska keegi ennustada. Foto: Toomas Huik

250 000 eurot ehk vanas rahas ligi neli miljonit krooni soovib politsei- ja piirivalveametilt (PPA) viis aastat nende partneriks olnud ettevõte, kelle tasulisse parklasse politsei liikluses ohtlikuks muutunud autosid teisaldada lasi.

Väike protsent kõigist politsei tellimusel teisaldatavatest autodest jäetakse omanike poolt hiljem igasuguse tähelepanuta. Viie aastaga kogunes nii Paljassaares tegutsenud tasulisse parklasse 96 avariilist sõidukit, mille politsei augusti keskel kiirkorras enda piirivalvebaasi pidi vedama.

Miks? Parkla omanik asus politseilt nõudma aastate jooksul kogunenud parkimistasusid. Ööpäeva sellises parklas maksab 2 eurot ja 56 senti. Viie aastaga koguneb niimoodi hüljatud auto pealt ligi 5000 eurot.

Seni on taoliste vaidluste puhul riik kaotajaks jäänud ja parkla omanikele vanas rahas miljoneid kroone maksma pidanud. Ent nüüd väidab politsei, et neil on Tallinnas nõude esitanud ettevõttega koostööleping, mis välistab hilisema kahjunõude esitamise.

Siiski. Pikaajalise probleemi lahendamiseks otsib politsei koostöös siseministeeriumiga võimalusi muuta seadust nii, et teisaldatud autode hoidmisele parklas pannakse kindel piiraeg. Kolm kuud.
 
Nende täitumisel oleks sõiduki teisaldus- ja hoiukulud võimalik katta sama sõiduki müümise arvelt. Juhul, kui sõiduki realiseerimise tulu ületab autoga seotud kulu, makstakse  järelejääv summa omaniku pangaarvele.

Pikemalt loe ükskõiksete autoomanike käitumisest tekkinud probleemist Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles