Romney: Obama kampaania toetub vihale ja lahkhelidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney.
Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney süüdistas eile antud teleintervjuus president Barack Obamat kampaanias, mis toetub «vihale ja lahkhelidele», ning ta on õnnetu, et demokraadid «on laskunud nii madalale», vahendas Fox News.

Romney sõnul üritab demokraatide kampaaniameeskond seostada teda teise vabariiklase vastuoluliste vaadetega vägistamise kohta. Samuti on Obama meeskond süüdistanud teda äärmuslikes seisukohtades, mis puudutavad ühiskondlikke probleeme.

«Mulle tundub, et nende kampaania toetub vihale ja lahkhelidele,» lausus Romney. «See on selline lahkheli, mille ameeriklased ära tunnevad, ning ma arvan, et see on peamine põhjus, miks tema kampaania, hoolimata suurtest kulutustest võrreldes meie kampaaniaga, ei ole saavutanud loodetud edu.»

Romney lisas, et demokraadid otsivad võimalusi, et süüdistada teda sõnavõtus, millega kongressiliige Todd Atkin püüdis kinnitada, et naised ei jää vägistamise korral rasedaks.

Vabariiklaste presidendikandidaadi sõnul on Atkini märkused «solvavad ja väärad» ning kutsub Missouri kongressiliiget üles loobuma oma kandidatuurist senatisse.

Sellegipoolest tunnistas Romney, et Atkini vaade «kahjustab nende erakonda ning on solvav naistele».

Sellel nädalal toimuval USA vabariiklaste parteikongressil üritab Romney parandada oma muljet ning anda rahvale võimaluse teda paremini tundma õppida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles