Narva võimud ei tea veel, kuidas Juku-Kalle Raidi karistada

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katja Koort

Narva linnavõimud tahavad, et politsei võtaks vastutusele riigikogu liikme Juku-Kalle Raidi üleeile Viktoria bastionile Venemaa punkgruppi Pussy Riot toetava plakati loata ülesriputamise eest, politsei kinnitab aga, et Raidi karistamine on linnavalitsuse pädevuses.

Linnavalitsuse esindajate arvates võiks Raidi vastutusele võtta avaliku koosoleku seaduse rikkumise eest, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Politsei on aga arvamusel, et selle küsimusega peab tegelema kohalik omavalitsus reklaamiseaduse rikkumise alusel, sest aktsiooni korraldajad aga avalikku korda ei rikkunud.

Lõplikku otsust selles asjas täna linnavalitsuse esindajate ja Narva politseijaoskonna juhi Sergei Andrejevi nõupidamisel vastu ei võetud ning sanktsioonide küsimust ei arutatud.

Üleeile hommikul kella 6 paiku pani grupp noori poliitikuid Juku-Kalle Raidi eestvedamisel Viktoria bastioni külge suure plakati eesti-, vene- ja ingliskeelse loosungiga «Vabadust vangi ei pane!» millega toetati eelmisel nädalal Venemaal kaheks aastaks vangi mõistetud punkansambli Pussy Riot liikmeid.

Narva võimud lubasid Raidi karistada, kuna nad olid keelanud aktsioonide korraldamise Narva muuseumi territooriumil, mille alla kuuluvad ka Narva bastionid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles