Sardiinia saare kaevurid sulgesid end protestiks söekaevandusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kuul Madridis protesteerinud kaevurid.
Eelmisel kuul Madridis protesteerinud kaevurid. Foto: SCANPIX

Umbes sada Sardiinia saare kaevurit sulgesid end täna koos suures koguses lõhkeainega 400 meetri sügavusel asuvasse Itaalia ainsasse söekaevandusse, et avaldada valitsusele survet töökohtade säilitamiseks, vahendas Reuters.

Kaevurid võtsid enda käsutusse 350 kilogrammi kompanii lõhkeaineid ja barrikadeerusid Carbosulcise söekaevandusse täna öösel.

«Me oleme mures, et nad sulgevad kaevanduse. Me kardame oma töökohti kaotada,» sõnas 54-aastane Sandro Mereu, kes on töötanud kaevanduses 28 aastat. «Me oleme valmis siia jääma nii kauaks, kui me saame valitsuselt vastuse, mis kindlustab meie tuleviku. Me jääme siia määramata ajaks.»

Kaevurid soovivad kombineeritud kaevandamise ning süsinikupüüdmisega kaitsta oma tulevikku. Süsinikupüüdmine on saasteainete kogumine maa alla, mis pidurdab globaalset soojenemist.

2006. aastal hinnati Carbosulcise söevarudeks umbes 600 miljonit tonni, kuid nad on näinud suurt vaeva tootlikkusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles