Vatikani raadio: Aleppo peapiiskop põgenes Liibanoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikani raadio saatemastid Santa Maria di Galerias Roomast põhja pool.
Vatikani raadio saatemastid Santa Maria di Galerias Roomast põhja pool. Foto: SCANPIX

Süüria äripealinna Aleppo melkiidi-katoliku peapiiskop põgenes Liibanoni, tema ametiruumid on rüüstatud, teatas Vatikani meedia esmaspäeval.

Vatikani raadio ja uudisteagentuur Fides teatasid, et Jean-Clement Jeanbart otsis neljapäeval, kui lahingutegevus Aleppo kristlaste linnaosas ägenes, esmalt varju frantsiskaani munkade juures ning põgenes hiljem Liibanoni.

Peapiiskopi kantselei rüüstasid «tundmatud isikud, kes soovivad algatada ususõda ja tõmmata Süüria rahva sektantlikku konflikti», ütles agentuurile kohaliku kristlaste kogukonna allikas. Muuhulgas varastati ametiruumidest arvutid. Kristlaste teatel on rüüstatud ka Aleppo maroniitide peapiiskopi ametiruume ja Maarrat Nahmani ristiusu muuseumi.

Süüria valitsusväed vallutasid eelmisel nädalal tagasi osa kristlaste piirkondadest Aleppo kesklinnas, mis olid seni ülestõusnute käes.

Peapiiskop Jeanbart ütles usutluses Vatikani raadiole, et on mures võõrvõitlejate viibimise pärast Süürias ning «organisatsioonide pärast, kes värbavad pühasõdalasi».

«Just seepärast tulevad Süüriasse fundamentalistid Liibüast, Jordaaniast, Egiptusest, Afganistanist, Türgist ja paljudest teistest riikidest,» ütles peapiiskop.

Paljud Süüria ristiusu vaimulikud toetavad alaviidi vähemusse kuuluvat presidenti Bashar al-Assadi, kuna kardavad islamistide võimuletulekut.

Süüria 20 miljoni elaniku seas on kristlasi umbes 7,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles