Riik ostab Lääne-Eesti saarte teenindamiseks uue parvlaeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu parvlaev.
Kihnu parvlaev. Foto: Toomas Huik

27. augustil 2012. aastal kuulutas veeteede amet välja riigihanke ühe jääklassiga teraskorpusega reisiparvlaeva soetamiseks võimalusega tellida samadel tingimustel ka teine ja kolmas laev.

Laevu hakatakse kasutama Eesti rannikumeres lähimereveoks Kihnu, Vormsi ja Sõru-Triigi liinidel ning need on ette nähtud reisijate, autode ja lasti veoks mahutavusega kuni 32 sõiduautot või 2 veoautot (a 45 tonni), teatas veeteede amet. Maksimaalne reisijate arv on 200 inimest. Laeva valmimise tähtaeg on 26 kuud pärast lepingu allkirjastamist.

Võimaliku lisatellimusena on hankijal õigus, kuid mitte kohustus osta teine ja kolmas laev samadel tingimustel. Hankija teeb täiendavate laevade ostmise otsuse 24 kalendrikuu jooksul pärast hankelepingu sõlmimist.

Laev peab olema heade sõidu- ja püstuvusomadustega ning sobiv sõiduks nimetatud piirkondades.

Projekti rahastatakse sajaprotsendiliselt Euroopa Regionaalarengu Fondist. Laeva ehitusmaksumus selgub pärast lepingu sõlmimist. Laevad tellitakse projekti «Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine» raames.

Pakkumuste esitamise tähtaeg on 22. oktoober 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles