Laanet süüdistab Reformierakonda SMS-laenudega vassimises

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen
SMS-laen Foto: Margus Ansu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet ütles, et peab silmakirjalikkuse musternäidiseks Reformierakonna värskes propagandalehes ilmud artiklit, kuidas reformierakondlased kiidavad riigikogus vastu võetud SMS-laene piiravat seadusemuudatust.


«Reformierakondlane Taavi Rõivas teatab ajalehes muutusi selgitades, et justiitsminister Rein Langi algatatud seadusemuudatus on esimene tõsine samm röövellike intressimääradega SMS-laenude piiramiseks,» ütles õiguskomisjoni aseesimees Laanet. «Tegelikult võitlesid reformierakondlased õiguskomisjonis tarmukalt selle nimel, et lubada laenamisel jätkuvalt liigkasuvõtmist.»

Laaneti sõnul esindasid reformierakondlased oma ettepanekuga SMS-laenude firmade huvisid, kuid see ei sega Rõivasel parteilehes Eesti Teataja ütlemast, et «kui seni tegutseti õiguslikus vaakumis, kus kõik oli näiliselt lubatud, siis nüüd kehtib SMS-laenudele sarnane reeglistik pankade poolt väljastatavate laenutoodetega.»

Laaneti sõnul on reformierakondlaste liigkasuvõtmise pooldamine vaid üks järjekordne näide, kuidas nad Toompea müüride vahel ajavad inimestele vaenulikku poliitikat, kuid avalikkusele väidavad täpselt vastupidist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles