Ministeerium auditeerib Mart Saare muuseumi ehitustöid

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saare majamuuseum.
Mart Saare majamuuseum. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeerium algatas auditi, et hinnata Viljandi muuseumi filiaali, Mart Saare majamuuseumis tehtud remondi- ja ehitustööde kvaliteeti ja otstarbekust ning kavandatud ja tegelikult teostatud tööde vastavust.

Lähiajal lõppeva auditi käigus kogutud materjalidest nähtub, et enne tööde alustamist ei analüüsinud Viljandi muuseum piisavalt kriitiliselt kõikide kavandatavate tööde otstarbekust ega kulutuste tasuvust, sealhulgas CO2 vahenditest kavandatavaid ehitustöid, teatas kultuuriministeerium.

Viljandi muuseumi tellimusel tehtud ehitused on madala kvaliteediga, mis toob kaasa täiendavad tööd ja lisakulud. Lisaks tuleks teha töid, mis normaliseerivad muuseumi põhitegevuse jätkamiseks tavapärase olukorra. Majamuuseumi viimased ehitustööd pidid lõppema 2012. aasta juunis, kuid tähtajaks neid valmis ei saadud.

Viljandi Muuseum juhtis Mart Saare majamuuseumi remondi ettevalmistamise ja välisveevarustuse rajamise töid, sõlmis vastavad lepingud ja koostas ka kavandatavate tööde nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles