Ida prefektuuri piirivalvurid tabasid kõrkjatest salakaubavedaja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid.
Sigaretid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pühapäeva öösel leidsid piirivalvurid Narva jõe kaldalt 80 000 sigaretti ja kõrkjatest salakaupa üle piiri toimetanud mehe.

Ööl vastu 26. augustit avastas Narva-Jõesuu kordoni juhtimispunkti radarivaatleja, et Narva jõel toimub tundmatu objekti ebaseaduslik piiriületus Vene Föderatsioonist Eesti Vabariiki. Kohale jõudnud piirivalvepatrull avastas kõrkjatest kaheksa musta kilekotti pakitud kasti ja ujumislestad. Kastide avamisel selgus, et üle piiri oli toimetatud Vene Föderatsiooni maksumärkidega 80 000 suitsu (4000 pakki).

Piirkonnas korraldatud otsingute tulemusena avastati kõrkjatesse varjunud kalipsosse riietunud 27-aastane mees.

Kinnipeetud isik toimetati Narva-Jõesuu kordonisse ja tema suhtes algatati väärteomenetlus riigipiiri ebaseadusliku ületuse faktis.

Salakaup anti üle Ida maksu- ja tollikeskuse ametnikele. Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Ants Kutti sõnul on ameti üheks selle poolaasta prioriteediks salasigarettide avastamise ja kättesaadavuse vähendamisega tegelemine.

«Heameel on tõdeda, et koostöö sigarettide, aga ka muu salakauba avastamisel politsei- ja piirivalveametiga toimib hästi. Tänu koostööle suudame salakaubanduse vastu suuremate jõududega võidelda,» lisas Kutti.

Piirivalve valdkonna üheks põhiülesandeks on ebaseaduslike piiriületuste ennetamine ja tõkestamine.

«Hea meel on tõdeda, et operatiivse ja professionaalse tegevuse tulemusena peeti kinni nii ebaseaduslikult piiriületanud isik kui ületoimetatud salakaup,» ütles Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Aimar Köss.

Köss lisas, et hästi toimiv koostöö on oluline. «Inimestel ei tasu loota sellele, et ebaseaduslik tegevus jääb märkamata ja neid ei tabata. Lisaks riskivad öisel ajal piiriveekogul ebaseaduslikult piiriületavad isikud ka oma eluga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles