Tallinna reaalkool tõusis parimate inglise keele tundjate esikolmikusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Peeter Langovits

Varasematel aastatel inglise keele riigieksami tulemuste poolest küll Eesti esikümnesse pääsenud, kuid selle teises pooles platseerunud Tallinna reaalkool tõusis tänavu kolmandaks, kusjuures vahe teise kohaga on vaid 0,1 punkti.

Esikohal on sarnaselt varasemate aastatega Tallinna inglise kolledž, kus 37 eksamitegija keskmiseks punktisummaks kujunes 91,9 puntki. Teiselt kohalt leiab ka 2011. aastal teiseks tulnud Tallinna prantsuse lütseumi, kus tänavu tegi eksamit 55 noort ja keskmiseks tulemuseks kujunes 86,5 punkti.

Väga napilt kolmas on Tallinna reaalkool, mis 2010. aastal oli inglise keele eksamitulemuste poolest üle-eestilises gümnaasiumide pingereas kuues ja mullu seitsmes. Tänavu kirjutasid kooli 99 abiturienti eksamitööd, mille keskmine hinne oli 86,4 punkti – vaid 0,1 punkti võrra madalam tulemus kui teisele kohale tulnud prantsuse lütseumis.

Neljandal kohal on Miina Härma gümnaasium 84,4 punktiga, viiendal Hugo Treffneri gümnaasium 84,1 punktiga ja kuuendal Gustav Adolfi gümnaasium 83,6 punktiga.

Seitsmes on Tallinna 21. kool, kus inglise keele eksami keskmine punktisumma oli tänavu 82,4 ja kaheksandalt kohalt leiab Tallinna humanitaargümnaasiumi 81,4 punktiga.

Esikümne lõpetavad üllatajad Rocca al Mare kool (keskmine tulemus 80 punkti) ja Leisi keskkool (79,3 punkti), kelle kohad edetabelis on kahel varasemal aastal olnud 30. ja 43. (Rocca al Mare kool) ning 18. ja 12. koht (Leisi keskkool). Rocca al Mare koolis oli tänavu eksamitegijaid 56 ja Leisil 12.

Võrreldes eelmise aastaga on esikümnest välja langenud Pärnu Sütevaka gümnaasium, Tallinna Mustamäe gümnaasium ja Vanalinna hariduskolleegium, mis tänavu on vastavalt 15., 20. ja 14. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles