Kaitseliitlased tahavad panna Laidoneri sanatooriumile mälestustahvli

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kindral Johan Laidoneri mälestusmärgist Viljandis..
Fragment kindral Johan Laidoneri mälestusmärgist Viljandis.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu Lääne malev ja Eesti Reservohvitseride Kogu Läänemaa osakond tahavad omal kulul panna Haapsalus kohtumaja seinale tahvli, et tegemist on Eesti Punase Risti Johan Laidoneri sanatooriumiga.

Praeguse kohtumaja kohal tegutses 1922. aastast Eesti Punase Risti Johan Laidoneri nimeline sanatoorium, kirjutas Lääne Elu.

1944 oli seal saksa sõjaväehaigla, 1946. aastast sanatoorium Laine, 1953–1956 ametiühingute puhkekodu ja seejärel seedehäirete ravila. 1990. aastail oli maja pooltühi, seal tegutsesid Lääne–Eesti Pank, täitevbüroo, haigekassa, tööhõivetalitus, Lääne maakohus kolis majja pärast kapitaalremonti 23. märtsil 1998.

Taotluse peab kinnitama linnavolikogu, tahvli pidulik avamine on sel suvel võidupühal, 23. juunil, selle materjali ja hinda ei osanud Lääne maleva pealik Arnold Juhans veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles