Palling: menetlusosaliseks võib Eestis sattuda igaüks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling.
Kalle Palling. Foto: Erakogu

Prokuratuurilt kuriteokahtlustuse saanud reformierakondlasest riigikogu liige Kalle Palling ütles, et Eestis võib paraku igaüks menetlusosaluseks sattuda.

«Olen käinud Silver Meikari kaasuse raames ühe korra politseis vestlemas,» ütles Palling ERR Uudistele ja täpsustas, et temalt võeti KrMS § 214 alusel allkiri mitte avaldada menetlusandmeid.

«Võin kindlasti öelda, et minu südametunnistus on puhas ning loomulikult aitan igati kaasa tõe väljaselgitamisel,» teatas Palling.

«Kogu loo kohta arvan, et meil kehtib paraku absoluutse menetlemise põhimõte, mis tähendab seda, et kui keegi sinu peale näpuga näitab, siis asja ka menetletakse,» ütles poliitik ja lisas, et nii võib paraku igaüks Eestis menetlusosaliseks sattuda.

«Kui prokuratuur on otsustanud minu kohta käiva menetlusinfo avaldada, siis saavad ajakirjanikud neilt ka kõik muu vajaliku informatsiooni menetluse nüansside kohta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles