Seppik: Ratas võib saada kõrge koha europarlamendi valimiste nimekirjas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik
Ain Seppik Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Keskerakonnast lahkunud ja ka Tallinna volikogu keskfraktsioonist välja astunud Ain Seppik ütles BNSile antud intervjuus, et Edgar Savisaare vastu partei esimeheks kandideerinud Jüri Ratas on millegagi tasalülitatud ja võib ehk saada kõrge koha Euroopa parlamendi valimiste nimekirjas.

Seppiku sõnul on järgmise erakonna kongressi poole ette vaadates selge, et esimehe isik sõltub Savisaare soovist. «Ma usun, et ta on ikkagi sedavõrd peremees erakonnas, et mingit probleemi tema tagasivalimisega ei teki, kui ta soovib, et ta tagasi valitaks. Variant on ka, et ta mõtleb tulevikule ja laseb enda asemel kellegi teise valida, jäädes ikkagi faktiliseks esimeheks,» ütles Seppik ja lisas, et sellesse viimasesse ta ei usu.

Eelmisel kongressil esimehe kandidaadina üle 40 protsendi toetust kogunud Jüri Ratas on Seppiku hinnangul tasalülitatud. «Ratas on tasalülitatud, see on selge. Mingite lubaduste või muude asjadega. Ta võib-olla tahaks isegi võidelda, aga tal ei ole enam meeskonda,» tõdes Seppik.

«Savisaare loogikat vaadates sooviks ta tõenäoliselt näha Ratast Brüsselis. Vaadake, kes on aegade jooksul Brüsselisse läinud, siis märkate, et Savisaar on suutnud motiveerida ebamugavad inimesed Euroopasse minema. Pange tähele – 2014. aastal võib Ratas Euroopa parlamendi valimiste nimekirjas väga kõrgel kohal olla ja Savisaare südamerahuks viieks aastaks Brüsselisse kaduda,» rääkis Seppik.

Üldiselt on Seppiku arvates Savisaar suutnud erakonnas kalmistuvaikuse taolise kodurahu taastada ega pea kartma ka erakonnast lahkunud liikmete moodustatud demokraatide ühendust.

Ain Seppik oli Tallinna linnavolikogu liige aastast 2009 ning aastatel 1999-2002, samuti X ja XI riigikogu liige. Keskerakonda kuulus Seppik alates 1998. aastast, kuid tänavu 20. märtsil teatas ta oma otsusest erakonnast lahkuda, tuues põhjuseks rahulolematuse Edgar Savisaare autokraatse juhtimisstiili ja hoiakutega.

Aprilli alguses lahkusid Keskerakonnast lisaks Seppikule riigikogu liikmed Deniss Boroditš, Lembit Kaljuvee, Inara Luigas ning Rainer Vakra. Lisaks lahkusid mõned päevad varem erakonnast Euroopa parlamendi liikmed Siiri Oviir ja Vilja Savisaar-Toomast ning teine endine siseminister Toomas Varek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles