Ratas: jutt nimekirjakoha pakkumisest Savisaarelt pole tõsiseltvõetav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakonda kuuluva riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul ei ole tõsiseltvõetav Ain Seppiku oletus, et erakonna esimees Edgar Savisaar võis talle pakkuda kõrget kohta 2014. aasta Euroopa parlamendi valimiste nimekirjas.

«Et Edgar Savisaar tegi minuga mingi tehingu, näiteks pakkus kõrget kohta europarlamendi valimiste nimekirjas, selle tõsiseltvõetavus on sama suur kui sellel, et järgmisel aastal stardib Eesti kosmosesüstik Kuule,» ütles Ratas BNSile.

«Nii Seppik kui ka Savisaar tunnevad mind nii palju ja teavad, et selliseid pakkumisi mulle teha ei tasu ja nendega ma kaasa ei lähe. Nii et mingit tõepõhja sel all ei ole,» lisas ta.

Europarlamenti kandideerimise osas sõnas Ratas, et ei oska öelda, mis paari aasta pärast juhtub. «Poliitikas tegutseva inimesena ei saa seda (kandideerimist – toim.) kunagi välistada, olgugi, et need nimekirjad on piiratud,» tõdes Ratas ja meenutas, et eelmistel europarlamendi valimistel oli ta kandidaat.

Temapoolsete Keskerakonna-teemaliste sõnavõttude vähenemise põhjenduseks tõi Ratas, et kui aasta eest toimunud erakonna kongress oli toona meedia tähelepanu keskpunktis, siis sel aastal sellist sündmust ei ole. «Aga eks ma erakonna sees ikka võtan kas fraktsioonis või teistel nõupidamistel julgelt sõna ja esitan oma arvamust,» kinnitas ta.

Samuti kinnitas Ratas, et teab prokuratuuri poolt rahapesu tunnustel alustatud kriminaalmenetlusest Savisaare suhtes sama palju kui ajakirjanduses infot on ilmunud. Savisaarega ta sel teemal rääkinud ei ole.

Keskerakonnast lahkunud ja ka Tallinna volikogu keskfraktsioonist välja astunud Ain Seppik oletas täna BNSile antud intervjuus, et Edgar Savisaare vastu partei esimeheks kandideerinud Jüri Ratas on millegagi tasalülitatud ja võib ehk saada kõrge koha Euroopa parlamendi valimiste nimekirjas.

Möödunud suvel kandideeris Jüri Ratas Edgar Savisaare vastu Keskerakonna esimeheks, kuid jäi 41 protsendi suuruse toetusega siiski senisele parteijuhile alla.

Põhja ringkonnaprokuratuur kinnitas 25. juulil, et on käimas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega seotud kriminaalmenetlus rahapesu tunnustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles