Reinsalu: inimväärikuse alandamine kaitseväes on lubamatu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles tänases Postimehes ilmunud artiklit ajateenijate võimalikust väärkohtlemisest kommenteerides, et inimväärikuse alandamist ei saa kaitseväes lubada.

«Eesti Kaitseväe keskne väärtus on inimväärikuse austamine ning inimväärikuse alandamine kaitseväes on lubamatu. Eesti Kaitsevägi on üles ehitatud demokraatliku õigusriigi kohaselt ning inimväärikust alandavad käsud on tühised ega kuulu täitmisele,» ütles Reinsalu.

«Seetõttu tuleb Vahipataljonis väidetavavalt toimunud ajateenijate inimväärikuse alandamise väidetesse suhtuda tõsiselt ja ma loodan, et teenistuslik juurdlus toob sellesse peatselt selgust,» ütles kaitseminister.

«Kohtusin täna hommikul kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega, kellel käskisin juhtunu asjaolud juurdluse käigus kiirelt tuvastada ning juurdluse tulemustest avalikkust teavitada. Samuti kõnelesin ka riigi peaprokuröri Norman Aasaga ja palusin prokuratuuril analüüsida tänases Postimehes esitatud väiteid,» lisas Reinsalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles