Parvlaev Koguva läheb vanarauaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Koguva.
Praam Koguva. Foto: Peeter Langovits

Kolmkümmend aastat Kuivastu–Virtsu liini teenindanud parvlaev Koguva tegi esmaspäeval oma viimase reisi, sest alus lõigatakse Balti laevaremonditehases kai ääres tükkideks ja müüakse vanarauaks.

Saaremaa Laevakompanii tegevdirektori Tõnis Rihvki sõnul on Koguval olnud oluline roll Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelise laevaliikluse ajaloos, kirjutas Oma Saar.

«30 aasta jooksul on Koguvaga vähemalt korra sõitnud ilmselt pea iga eestlane ning saarlased tõenäoliselt lausa lugematu arv kordi. Usun, et jääme Saaremaa ja mandri vahel reisijaid truult teeninud laeva mäletama veel kauaks,» lausus Rihvk.

1979. aastal Lätis Riga SP-s ehitatud parvlaev teenindas reisijaid ja sõidukeid Kuivastu-Virtsu liinil kolm aastakümmet.

Väinamere parvlaevaliine teenindavad parvlaevad Regula, Viire, Ofelia, Scania, St Ola, Harilaid ja Kõrgelaid. Aasta teisel poolel valmib ka esimene uus parvlaev, mis asub sõitma Hiiumaad ja mandrit ühendaval liinil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles