234 km/h kihutanud mootorrattur läheb 20 päevaks trellide taha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Mihkel Maripuu

Liikluspolitseinikud tabasid eile Tartumaal 234 km/h kihutanud mootorratturi, kel tuleb karistuseks 20 päeva arestimajas veeta ja pool aastat juhtimisõiguseta läbi ajada.

Mootorrattur sööstis piki Tartu-Jõgeva-Aravete teed, ületades lubatud sõidukiirust vähemalt 134 km/h, ütles politsei pressiesindaja Kerly Peitel Postimehele. Liikluspolitseinikud selgitasid, et rattasadulas oli 34-aastane Martin ning toimetasid ta arestimajja kohut ootama.

Tänasel kohtuistungil taotles politsei mootorratturile, kes ohtliku kihutamisega enda ja kaasliiklejate saatuse proovile pani, maksimumkaristust 30 arestipäeva näol. Lisaks esitas politsei Tartu maakohtule taotluse ratturi juhtimisõiguse peatamiseks pooleks aastaks.

Kohtu otsusel tuleb Martinil arestmajas veeta 20 päeva ning lisaks lahti öelda mootorrattasõidust järgmiseks pooleks aastaks juhtimisõiguse peatamise tõttu.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar sõnas, et karmi vabaduskaotusliku karistuse tingis juhi varasem karistatus mitme teise kiirusületamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles