Seppik ühegi erakonna liikmeks astuda ei taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik
Ain Seppik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonnast lahkunud ja ka Tallinna volikogu keskfraktsioonist välja astunud Ain Seppik ütles BNS-ile antud intervjuus, et kui ta peaks otsustama 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideerida, teeb ta seda mõne erakonna nimekirjas, aga liikmeks astumata.

Seppik ütles, et ei ole kandideerimist veel otsustanud. «Aga kui ma kandideerin, siis kindlasti mõne partei nimekirjas. Ma esialgu ei tahaks uuesti partei liikmeks hakata, aga kohalikel ja ka riigikogu valimistel on võimalik väga lihtsalt parteituna mõne partei nimekirjas kandideerida,» sõnas ta.

Sel juhul saab see olema mõni juba praegu olemasolev erakond, kinnitas Seppik ja lisas, et uue erakonna teket kohalikeks valimisteks ta ei usu.

«See oleks ka mõttetu, sest seal saavad osaleda igasugused valimisliidud. Neid, ma usun, et tuleb,» arvas ta. «Koos minuga vaevalt, aga usun, et valimisliite võib Tallinnas tulla. Praegu on Vaba Isamaaline Kodanik andnud väga selgeid sõnumeid ja Demokraatide Ühendus minu teada ka päris ei maga.»

Kui senimaani on Seppiku hääle saanud Keskerakond, siis praegu see enam nii kindel ei ole.

«Kui täna kellegi poolt hääletaksin, eelistaksin selgelt Reformierakonda, sest mis seal salata, liberaalne maailmavaade ehk inimese vabadus, on mulle olnud tähtis kogu poliitikas tegutsemise aja jooksul,» ütles ta. «Ja ilmselt ma praegu Keskerakonda mitmetel põhjustel ei valiks. Peamiselt seetõttu, et valid ükskõik keda, valid ikkagi Savisaart ja minu arvates on tema aeg Tallinnas läbi. Ega valikuid palju ei ole.»

Seppiku sõnul on teda erakonda kauplemas käinud kaks parlamendiparteid kolmest võimalikust. «Mind ei kisu praegu väga liituma erakondadega, tunnen, et on võimalik ka ilma olla. Tallinnas on parteiasi väga tähtis muidugi, aga muidu kohalikul tasandil ei peaks see olema nii oluline,» sõnas ta.

Kohalikus poliitikas kaasalöömise isu ei ole Seppikul kadunud. «Ei ole kavatsenud küll päris kõrvale jääda. Riigi poliitika, see on nüüd teine küsimus. Minu arvates on täna see aeg, kus meie põlvkond peaks hakkama tasapisi tagasi tõmbuma,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles