Sisekaitseakadeemia alustab õppetööd piduliku rivistusega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoone Tallinnas Pirital.
Sisekaitseakadeemia hoone Tallinnas Pirital. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Täna kell 13 rivistavad politsei- ja piirivalveorkestri piduliku marsi saatel end Sisekaitseakadeemia lipuväljakule üles sisejulgeoleku tulevased teotahtelised ametnikud ja spetsialistid.

Toimub Sisekaitseakadeemia õppeaasta avaaktus, kuhu värskeid kadette saabuvad tervitama nii siseminister Ken-Marti Vaher kui ka ametite peadirektorid ja juhid.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur alustab seda õppeaastat suurima rahuloluga.

«Uuele õppeaastale saab sel aastal eriliselt hea tundega vastu minna. Rahvusvaheline akrediteering, mis meile suvel anti, loob kindlustunde, et Sisekaitseakadeemia kadettidest saavad tõepoolest parimad,» põhjendab Tabur oma rõõmu.

Sisekaitseakadeemia Kase tänava õppekompleksis toimuval avaaktusel tervitavad kadette siseminister Ken-Marti Vaher, vanglateenistuse juht asekantsler Priit Kama, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, päästeameti peadirektor Kalev Timberg ning maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm.

Igale kadetile antakse avaaktusel traditsiooniliselt kätte ka Eesti põhiseadus.

Sisekaitseakadeemias alustavad 2012/2013 õppeaastat 452 kadetti ja õppurit, sealhulgas 35 magistranti ning 235 kõrgharidusõppe ja 182 kutseõppe kadetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles