Vietnamlased peksid surnuks koeri restoranile müüa üritanud mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lett koeralihaga Vietnamis.
Lett koeralihaga Vietnamis. Foto: SCANPIX

Kesk-Vietnamis vaeses Quang Tri provintsis peksis vihane rahvahulk surnuks kaks meest, kes saadi väidetavalt kätte sellelt, et nad üritasid varastatud koeri kohalikele restoranidele lihaks müüa, kirjutab AFP.


Kohalik politsei alustas uurimist seoses 31- ja 41-aastase mehe lintšimise juhtumiga. «Koeravaraste üle tuleb kohut mõista, kuid inimeste surnukspeksmine on väga tõsine seaduserikkumine,» märkis Quang Tri provintsi kriminaalpolitsei esindaja ajalehele Thanh Nien. «Me uurime mõrvu, et karistada neid, kes nende eest vastutavad.»

Koeraliha on Vietnamis traditsiooniline delikatess, mida tavapäraselt süüakse lunaarkuu lõpuosas. Tänu selle toidu populaarsusele on vaesemates piirkondades järsult sagenenud lemmikloomadena peetavate koerte vargused.

Arvestades aga, et varastatud koerte väärtus on suhteliselt madal – koera kilohind jääb umbes kuue dollari juurde – Vietrnami politsei selle kuritööliigi tõrjumisega eriti tegeleda ei soovi, mistap sagenenud on ka juhtumid, kus vihased koeraomanikud omakohut korraldavad.

Restoraniomanikud on oma vastutust püüdnud tõrjuda väitega, et neil on raske aru saada, milline koer on varastatud ja milline lihaloomaks kasvatatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles