Kuressaare linnaametnikke ähvardab kriminaalmenetlus

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aarne Mäe

Majandusraskustes Saaremaa Golfi AS-ile Kuressaare linnavalitsuse kontsernikontolt 420 000-eurose krediidi võimaldamine võib linnaametnikele kaela tuua kriminaaluurimise, kui golfifirma ei suuda summat selle aasta lõpuks tagasi maksta.

Linnaametnikud võivad sattuda kriminaaluurimise alla usalduse kuritarvitamise paragrahvi järgi, kuna golfifirma krediteerimine toimub Kuressaare linnavolikogu loata, kirjutab Saarte Hääl.

Kui 2010. aastal kasutas golfifirma linna kontsernikontot oma likviidsuse parandamiseks 1,8 miljoni krooni ulatuses, siis tänavu on golfifirma kasutuses juba 420 000 eurot ehk vanas rahas enam kui 6,5 miljonit krooni linna raha.

Avalduse, milles paluti krediteerimise asjaolusid kontrollida, esitasid keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroole linnavolikogu liikmed Aivar Aru ja Piret Sarjas. Nad palusid kontrollida, kas ametnike tegevuses võib esineda usalduse kuritarvitamise tunnuseid, sest kuigi linnavalitsus on teadlik Saaremaa Golfi ebakindlast majandusseisundist, otsustati firmat ometigi linna raha abil turgutada.

Keskkriminaalpolitsei leidis, et linnaametnike poolne usalduse kuritarvitamine tuleks kõne alla siis, kui sellel oleks tagajärg ehk suur rahaline kahju.

Kuna Saaremaa Golf peab 420 000 eurot tagastama hiljemalt 31. detsembriks, siis pole kuriteo tagajärg ehk rahaline kahju praeguseks veel tekkinud, ütleb kriminaalasja alustamata jätmise teatises vanemuurija Liina Mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles