Lukas kiidab arvutivaba lasteaeda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridusminister Tõnis Lukas nimetas õigeks lähenemist, kus lasteaias kasvandikke arvutisse ei lasta.


«Ma arvan, et metoodiline lähenemine, et lasteaias telekat ei vaadata, internetis ei surfata, kuigi lapsed on kõik selleks võimelised, on organiseeritud päeva raames õige,» rääkis Lukas esmaspäevasel hariduskonverentsil «Tarkus toob tõusu!».

Ta tõi näite enda poegade-tütarde kogemusest ja meenutas, et kui ta esimene laps käis lasteaias, oli seal kasvandike peale kasutada üks arvuti, kuid nüüd, mil lasteaias käib kolmas võsuke, arvutit lastele kasutada ei anta.

Lukase väitel on halb see, et lasteaias arvutivõimaluste pakkumine fragmenteerib ühistegevust ning soosib ühiskonna ja inforuumi killustatust.

Haridusminister lisas, et kooliprogrammid on põhiline, mis ühendab maailmapilte.

Kui suuta inforuumi killustatuse probleeme ületada, siis on Lukase sõnul igati oluline minna edasi Marju Lauristini samal konverentsil räägitud virtuaalkooli teemaga. «Ta on lausa ühendav noortele ja mitte ainult noorte jaoks,» viitas Lukas virtuaalkoolile.

Ühiskonnateadlase Marju Lauristini sõnul ei saa praegu isegi 25-aastased oma noorematest õdedest-vendadest või lastest piisavalt aru, sest viimaste elu on kolinud tugevalt internetti.

Olukorra parandamiseks soovitab Lauristin üle-eestilise virtuaalkooli loomist, kus õpetamine koliks rohkem internetti ehk uuele põlvkonnale lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles