Ruussaar: kaitseväelane saabki aeg-ajalt poriseks ja märjaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Ainar Ruussaar leidis seoses lõppeval nädalal Vahipataljonis ajateenijate kohtlemise ümber puhkenud skandaali kommenteerides, et kaitseväelane saabki aeg-ajalt veidi poriseks ja märjaks.

«See kuulub asja juurde,» leidis Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Noormeeste kogemus ei tundunud olevat midagi väga radikaalset võrreldes nõukogude armeega,» lisas ka ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Aga kogenud ridade vahelt lugejale jäi selgitustest selline mulje, et lugu puhas ei olnud, kerge maik oli juures, et poistele taheti midagi kätte näidata, liiga suurt enesehinnangut kõigutada või midagi sellist,» lisas Hõbemägi.

«Juhtumi infomüra oli ilmselt keeleprobleemis. Aga need, kes võrdlevad seda dedovštšinaga, ei tea, mis asi oli dedovštšina nõukogude armees,» sõnas Ruussaar.

««Tore» oli vaadata, kuidas Kremlile allutatud kanalid juhtumist rääkides ei rõhutanud mitte toimunut, sündmustikku, vaid rõhk oli sellel, et Eesti armees teeninud venelasi mõnitati,» rääkis Ruussaar.

«Minul kodus on logistikapataljoni värske vilistlane või kuidas on õige öelda. Sinna mindi vaimustusega, tuldi vaimustusega ning väljaõppe juurde kuulus ka kaevikute kaevamine ja seda ka öösel ja roomates,» sõnas Kersti Kaljulaid.

«Iga väljaanne, kes seda Eestis käsitleb, rõhutab, et tegu oli miljonäri poegade või jõuka papa poegadega. Miks nii, millest see rõhutamine? See on täiesti asjatu mainimine ajakirjanduse poolt,» leidis Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles