Seppik: Savisaar peaks rahapesu spekulatsioonid vaigistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik
Ain Seppik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonnast lahkunud ja ka Tallinna volikogu keskfraktsioonist välja astunud Ain Seppik ütles BNSile antud intervjuus, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar peaks spekulatsioonide vaigistamiseks rahapesu kahtluse asjus avalikustama, mis raha või fondiga tegu on.

Et rahapesu kahtluse osas tuleb infot tükikeste kaupa Keskerakonna häälekandjast Kesknädal, on Seppiku sõnul tegemist Savisaare käiguga mõjutada avalikku arvamust.

«Ta on Šveitsist saanud kätte mingid dokumendid, nende hulgas prokuratuuri kirja Šveitsi ja seda ta siis avaldab Kesknädalas tükikeste kaupa. See on tüüpiline avaliku arvamuse mõjutamine,» tõdes Seppik. «Mis seal tegelikult on, ma ei oska öelda. Need jutud, mis ta Kesknädalas kirjutanud on, tulid siira üllatusena. Et on mingi fond ja keegi on sinna raha kandnud.»

Seppiku hinnangul peaks Savisaar nüüd astuma ka järgmise sammu ja rääkima ära, millega selle kõige puhul tegu on.

«Avalikkus võiks teada, kuidas rahastatakse üht tipp-poliitikut või tema raamatut. Kui tal on kuskil isiklik arve, siis need tuleb majanduslike huvide deklaratsioonis kajastada. Peab näitama, mis arve ja millises pangas on. Kui ta seda teinud ei ole, on ta aastaid seadust rikkunud,» leidis Seppik. «Savisaar võiks udutamise asemel ära rääkida, mis raha see on, muidu levib sada versiooni kuni selleni välja, et ta kogus sinna läbi altkäemaksude oma pensionisammast või mida iganes.»

Ta tuletas meelde, et Keskerakonna sõnul ei ole kogu lool seost erakonnaga ja nii see Seppiku arvates ilmselt ka on.

«Kui olin erakonna juhtimise juures ja Savisaare kõrval ning aastate jooksul ei teadnud sellest midagi, siis see ongi tema isiklik initsiatiiv. Kas see on siis fond või tema isiklik arve, ma ei oska öelda, aga see ei ole kindlasti erakonnaga seotud. Erakonna rahastamisega ei ole siin midagi ühist, tegemist on tema isiklike probleemidega,» ütles Seppik.

Põhja ringkonnaprokuratuur kinnitas 25. juulil, et on käimas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega seotud kriminaalmenetlus rahapesu tunnustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles