Tüür: Venemaa tahab Eestiga piirilepet ELiga viisavabaduse saamiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ politoloog Karmo Tüür.
TÜ politoloog Karmo Tüür. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et Venemaa on valmis taas alustama Eestiga piirileppe kõnelusi ning politoloog Karmo Tüür peab selle põhjuseks Venemaa soovi Euroopa Liiduga viisavabadus saada.

Tüüri hinnangul püüab Venemaa piirileppega edasi minna, kuna piiriga peavad asjad korras olema, kui Venemaal on soov saavutada viisavabadus Euroopa Liiduga, vahendab ERR Uudised.

«Praegu Venemaa välisministeerium teeb pingutusi selleks, et tulla välja sellest olukorrast, kuhu nad ennast panid, öeldes, et nad kutsuvad tagasi oma allkirja, mis on suhteliselt pretsedenditu samm,» kirjeldas Tüür ja lisas, et selliseid asju ei juhtu tihti ja ka juriidiliselt ei ole see pädev samm.

Politoloogi sõnul näitab aga see, et Lavrov rääkis piirileppest kohtumisel tudengitega, et teema on Venemaa jaoks oluline, kuid seda ei edastata väga ametlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles