Kohus ei vabastanud oma naist pussitanud meest vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla koridor
Viru vangla koridor Foto: Liis Treimann

Viru maakohus ei vabastanud lõppeval nädalal ennetähtaegselt vanglast oma naise pussitamise eest karistust kandvat meest.

Kohus leidis, et kuna 51-aastane Viktor Filippov sooritas raske isikuvastase kuriteo, pole tema vabastamine enne karistusaja lõppu mõttekas.

Viru maakohus mõistis 2009. aasta oktoobris Filippovi süüdi eluohtlike tervisekahjustuste tekitamises ning karistas teda nelja-aastase vangistusega. Sama pikka karistust nõudis kohtualusele ka prokurör, samas kui kaitsja palus kohtul määrata Filippovile tingimisi vangistus. Ühtlasi tuli Filippovil kohtu otsuse järgi hüvitada menetluskulud ja sundraha kokku ligi 1200 euro ulatuses.

Süüdistuse järgi pani Filippov veretöö toime 2009. aasta veebruaris Narvas, kui läks ühise alkoholipruukimise käigus tülli oma abikaasaga ning lõi naisele noaga kõhtu. Kiirabi viis raskelt vigastada saanud naise haiglasse, kus tema elu õnnestus päästa.

Hiljem kohtus tunnistas Filippov end noaga löömises süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles