Meikar: Kiisleri reformikava on käpardlik soperdis

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Margus Ansu.

Riigikogu liige Silver Meikar nimetab oma ajaveebis, regionaalminister Siim Kiisleri välja pakutud haldusreformi kava «käpardlikuks soperdiseks».


Meikar leiab, et põhiline probleem on selles, et plaan ei vasta küsimustele: mida tahetakse sellega saavutada ja kuhu välja jõuda.

Lisaks leiab poliitik, et vastamata on küsimused, kas pool aastat enne valimisi on õige valimisringkondi muuta, või kui palju reform maksma läheb, või mida tähendab see Eesti julgeolekule.

«Haldusreformi tegemise esimeseks eelduseks peaks olema, et selle tulemusena muutuvad avalikud teenused kvaliteetsemaks ja kodanikele paremini kättesaadavateks. Maakaardile joonte tõmbamine ei muuda ju inimesi õnnelikumaks, valimispiirkondade muutmine ka mitte,» märgib Meikar.

Meikar nendib, et erakonna aruteludes jäi kõlama soov haldusreform enne järgmisi riigikogu valimisi (aastal 2011) ära teha.

Aastate jooksul on välja käidud erinevaid reformikavasid ning nendest tuleb valida parim, usub Meikar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles