Somaalia piraadirünnakud on märkimisväärselt vähenenud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlema pandud piraadipaat.
Põlema pandud piraadipaat. Foto: eunavfor.eu

Hiljuti ilmunud raporti kohaselt vähenes merepiraatlus maailmas tänavu esimesel poolaastal võrreldes mullu sama ajaga 54 protsenti. Sellegipoolest soovitavad põhilises mereröövlite tegevuspaigas Adeni lahes piraate tõrjuvad suurjõud laevaomanikele jätkuvat valvsust.


«Praegu näeme me taktikalist ja tagasipööratavat edu,» vahendas ELi piraaditõrjeoperatsiooni EUFOR Atalanta aseomandöri kontraadmiral Gualtiero Mattesi sõnu selle operatsiooni pressiteenistus. «On äärmiselt tähtis, et survet somaalia piraatidele ja nende ärimudelile hoitaks ning seda isegi suurendataks, sest olukord Somaalias, mis laseb piraatidel tegutseda, pole veel muutunud.»

«Mereväed ja kõik kõrge riskiga piirkonnast läbi sõitvad kaubalaevad peavad säilitama valvsuse ning täitma oma vastutust toetamaks võitlust piraatlusega,» lisas Mattesi.

Lisaks ELi Atalantale on Adeni lahel oma operatsioon Ocean Shield ka NATO-l, samuti on seal esindatud mitme neisse liitudesse mittekuuluva maa, näiteks Jaapani ja Venemaa, mereväed. Eesti annab oma panuse piraaditõrjesse kümneliikmelise laevakaitsemeeskonnaga, kes praegu teenib Saksa fregatil Sachsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles