Mati Heidmets: õppekavasid tuleks veerandi või kolmandiku võrra kärpida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Heidmets.
Mati Heidmets. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste instituudi juhataja Mati Heidmets ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et koolide õppekavad on ülekoormatud ja neid tuleks oluliselt kärpida.

«Mingil hetkel peab ikkagi ka riiklikul tasemel tegema ebamugavaid otsuseid, mis tähendab mõningate koolide kinnipanekut ja teiselt poolt ka seda, et hariduse sisu teemade keskne küsimus on see, et meie õppekavad on ikkagi ülepaisutatud,» rääkis Heidmets.

Ta jätkas, et on paratamatu, et igas teadusvaldkonnas tuleb pidevalt uusi teadmisi juurde, kuid 12 õppeaasta sisse mahub lõppude lõpuks vaid teatud hulk tarkusi.

«Kogu võitlus käib selle ümber, et iga ainemaffia tahab oma tükki suuremaks ajada ja siin peab kuskilt kõrvalt keegi sekkuma, kes ütleb, et gümnaasium teeb need asjad ära ja punkt, edasi teete ise,» oli Heidmets veendunud, et õppekavade kärpimiseks on vaja otsustajaid väljastpoolt, sest erialainimesed ei suuda omavahel kokkuleppele jõuda.

Tema hinnangul tuleks õppekavade mahtu kärpida veerandi kuni kolmandiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles