Politsei tahab anda 16 sõidukit hävitamiseks sisekaitseakadeemiale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Politsei- ja piirivalveamet taotleb siseministeeriumilt luba anda 16 vananenud ja amortiseerunud politseivärvides sõidukit utiliseerimiseks sisekaitseakadeemiale, et õppeasutus saaks autosid kasutada õppetöös.

Mahakandmisele minevad sõidukid pärinevad aastetest 1999-2003. Vanimad autod on kaks 1999. aastast pärinevat sõiduautot Mazda 626, mille mõlema soetamismaksumus oli 10 500 eurot. Uusim mahakandmisele minev sõiduk on 2003. aastast pärinev sõiduauto Subaru Impreza, mille maksumus oli soetamise ajal 15 027 eurot.

Sisekaitseakadeemia kasutab vananenud politseisõidukeid õppetöös, näiteks on päästjaks õppijatel võimalik harjutada kannatanute väljalõikamist avariilisest sõidukist.

Samuti taotleb politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt siseministeeriumile saadetud kirjas luba anda sihtasutusele Virumaa Muuseumid eksponaatideks kaks politseiautot - 2002. aastal valmistatud Ford Mondeo ja 2002. aastal valmistatud Fiat Ducato.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles