Ansip sõidab ametlikule visiidile Kasahstani

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula / Postimees

Peaminister Andrus Ansip teeb 5.-8. septembrini ametliku visiidi Kasahstani, kus ta kohtub nii Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi kui peaministri Karim Massimoviga.

Peaministri visiidi eesmärk on tugevdada kahepoolset koostööd ja majandussidemeid ning tihendada ärikontakte.

Peaminister arutab kohtumistel Eesti ja Kasahstani vahelise transpordi- ja transiidimahu suurendamist, hariduskoostööd, lennunduslepingut ning koostööd e-teenuste ja küberturvalisuse vallas, samuti põllumajandustoodete kaubanduse teemat.

Neljapäeval, 6. septembril, avab peaminister Eesti-Kasahhi äriseminari, millest võtab osa 17-liikmeline Eesti äridelegatsioon.

Kasahstan on Eesti lähim partner Kesk-Aasia regioonis. 2010. aastal oli kaubavahetuse käive Kasahstaniga statistikaameti andmetel 146 miljonit eurot, eksport moodustas 95,6 miljonit eurot. 2011. aastal eksport vähenes, kuid import suurenes, andes käivet kokku ligi 126 miljonit eurot.

Tänavu esimese poolaasta Eesti eksport Kasahstani on ligi samal tasemel terve eelmise aasta ekspordi mahuga, moodustades 47,8 miljonit eurot, kuue kuu import Kasahstanist oli 35,7 miljonit eurot, andes käibeks kokku kuue kuuga 83,5 miljonit eurot. Peamisteks ekspordiartikliteks on masinad ja seadmed, impordiartikliteks mineraalsed tooted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles