Hiina tõenäoline järgmine president tühistas kohtumise Clintoniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton visiidil Hiinas.
Hillary Clinton visiidil Hiinas. Foto: SCANPIX

Hiina tõenäoline järgmine president Xi Jinping tühistas kohtumise Pekingis visiidil viibiva USA välisministri Hillary Clintoniga, teatas Ühendriikide ametnik täna.

Clinton pidi kohtuma asepresident Xiga kolmapäeval, kõneluste keskseks teemaks oleks ilmselt kujunenud Hiina territoriaalvaidlused oma naabritega, seda eelkõige Lõuna-Hiina merel.

«Hiina osapool informeeris meid eile õhtul pärast kella 23.00, et ootamatutel korralduslikel põhjustel ei toimu täna asepresident Xi ja välisminister Clintoni kohtumist,» ütles anonüümseks jääda soovinud ametnik.

Ametniku sõnul jäävad ära ka Xi kohtumised Singapuri peaministri ja ühe Vene ametnikuga.

Clinton on avaldanud lootust, et Hiina nõustub välja töötama käitumiskoodeksit regionaalsete territoriaalvaidluste osas, ning on julgustanud Kagu-Aasia riike olema Hiina nõudmiste suhtes ühtsed.

Peking peab USA sellist tegevust sekkumiseks regiooni asjadesse.

Hiina välisministeeriumi kõneisik Hong Lei ütles enne Clintoni saabumist eile, et Peking loodab, et USA teeb «enamat regionaalse rahu ja stabiilsuse edendamiseks, mitte aga vastupidi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles