Delfi esitas Meikari justiitsministeeriumi kodanikujulguse aumärgile

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Peeter Langovits

Delfi toimetus esitas täna justiitsministeeriumi välja antava kodanikujulguse aumärgi kandidaadiks Silver Meikari tema ülestunnistuse eest, et ta on kaasa aidanud Reformierakonna varjatud rahastamisele.

Delfi hinnangul vastab Meikar täielikult ministeeriumi esitatud kandideerimistingimustele.

Reformierakonna liige Silver Meikar kerkis avalikkuse huviorbiiti tänavu mais pärast tema arvamusloo ilmumist Postimehes. Meikar kirjutas toona, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo. Meikari väidete põhjal alustas prokuratuur kriminaalasja ning Michal ja Lillo on saanud kahtlustuse kuriteos.

Justiitsministeerium teatas täna, et ootab inimesi esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaadiks tublisid inimesi, kes on aidanud ära hoida kuriteo, pidanud kinni kurjategija või toetanud kuriteo ohvrit.

«Kodanikujulgus algab sellest, kui teatame kuriteo toimepanemisest või teise inimese hädasolemisest. Meie seas on neidki, kes abi kutsumisele lisaks sekkuvad ise kriitilistesse olukordadesse ja muudavad elukeskkonna teiste jaoks turvalisemaks. Kahtlemata väärib teiste inimese kaitseks sekkumine suurt austust ning seetõttu kutsungi üles esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaadiks tublisid kaaskodanikke, kes on käitunud keerulises olukorras julgelt ja väärikalt,» sõnas justiitsminister Kristen Michal pressiesindaja vahendusel.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja kuriteoohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja alates 2004. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles