Kiiruskaamerad Tallinna-Narva teel tuvastasid poolteise nädalaga üle 1000 rikkumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Alates 22. augustist Tallinna-Narva maanteel tööle rakendatud kiiruskaamerad tuvastasid esimese poolteise nädalaga üle tuhande rikkumise.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul tuvastasid enim rikkumisi Vodova ja Voka küla juurde paigaldatud kiiruskaamerad. Seal on lubatud sõita kiirusel kuni 70 kilomeetrit tunnis.

3. septembri seisuga oli politsei Tallinna-Narva maantee kiiruskaamerate tuvastatud rikkumiste alusel saatnud välja üle 1000 trahviteate.

«Valdav osa trahvidest on summas 9-18 eurot,» ütles Kaarepere BNSile, lisades, et tänavu kaheksa kuuga on kõik kiiruskaamerad tuvastanud kokku 29 050 rikkumist.

Tallinna-Narva maanteele Varja ja Narva vahelisele lõigule paigaldatud kaheksa kiiruskaamerat alustasid tööd 22. augustil. Kiiruskaamerad on paigaldatud Ida-Virumaa liiklusohtlikele teelõikudele, mis on juba aastaid silma paistnud suure inimkannatanutega liiklusõnnetuste arvuga. Kolm kiiruskaamerat asub 70 km/h piirangualas, ülejäänud viie asukoht on 90 km/h kiiruse alas.

Tallinna-Narva suunal on viis kaamerat kilomeetritel 147,5, 172,2, 177,2, 196,1, 201,5 ja Narva-Tallinn suunal on kolm kaamerat kilomeetritel 146,0, 172,3 ja 176,7.

Kiiruskaamerate asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Uute kaameratega kokku on täna Eesti riigimaanteedele paigaldatud 38 kiiruskaamera mõõtekabiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles