Reformierakonna plaanitavat lastetoetust peaks taotlema neli korda aastas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri (Reformierakond) idee järgi võiks lastetoetused küll tõusta, kuid lisa saamiseks peab abivajaja kord kvartalis avalduse esitama.

Pevkur kirjutas Põhjarannikus, et olemasolevaid peretoetusi kelleltki ära ei võeta ega vähendata, kuid rohkem võiks toetada neid, kelle abivajadus on suurem.

«Sellest lähtekohast tulenevalt olemegi kirjutamas seadusemuudatusi, mille kohaselt kahekordistuvad praegused lastetoetused allpool suhtelist vaesuspiiri elavatele lastele,» teatas minister.

Pevkuri sõnul jõustub reform kahes osas: järgmise aasta 1. juulist tõuseks esimese ja teise lapse toetus 30 euroni ja kolmanda ning enama lapse toetus 80 euroni. Reformi lõplikul teostamisel on enim abivajavate laste toetused kahekordsed ehk pere esimese ja teise lapse puhul maksab riik lapse kohta toetust 40 eurot ning alates pere kolmandast lapsest 115 eurot lapse kohta.

Pevkur lisas, et seniste arutelude kohaselt tundub kõige mõistlikum olevat süsteem, kus kohalik omavalitsus selgitab inimese taotluse alusel välja täiendava lapsetoetuse vajaduse ja väljamakse tehakse kas sotsiaalkindlustusameti või otse kohaliku omavalitsuse kaudu.

«Ja selleks, et inimestel ei oleks liigset koormust avalduste esitamisel, võiks avaldusi lisatoetuseks esitada üks kord kvartalis,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles