Politsei ei leidnud Põhja-Tallinna linnaosavanema tegevuses väärtegu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Tammemägi.
Karin Tammemägi. Foto: Priit Simson

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korruptsioonikuritegude büroo lõpetas Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi suhtes käivitatud väärteomenetluse, mis puudutas mullu 22. jaanuaril Salme kultuurikeskuses korraldatud kogupereürituse «Rahva tervislik päev» reklaamplakateid ja kutseid, millel oli linnaosavanema foto.

Mullu 19. aprillil algatas Põhja ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetluse Tammemägi suhtes, kahtlustades teda linna raha eest valimisreklaami tegemises ja pistisevõtmises.

Prokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse tänavu 7. mail kriminaalmenetluse aluse puudumise tõttu. Samas leidis prokuratuur toona, et tervisepäeva reklaamplakatite paigutamine avalikku linnaruumi võis rikkuda aktiivse valimisagitatsiooni ajal kehtivat poliitilise välireklaami keeldu ja edastas materjalid PPA korruptsioonikuritegude büroole, et kaaluda väärteomenetluse alustamist.

Politsei korruptsioonikuritegude büroo algataski Karin Tammemägi suhtes väärteomenetluse 23. mail, mis aga 31. augustil lõpetati süüteokoosseisu puudumise tõttu.

Tammemägi sõnul oli ta algusest peale kindel, et mõlemad menetlused just nii lõppevad. «Asja saatmine politseile väärteomenetluse algatamiseks oli prokuratuuri õlekõrs oma kokkuklopsitud kahtlustustele rajatud kriminaalasjast veidigi väärikamalt taganemiseks. Kahju on, et prokuratuur täidab poliittellimusi, et heita valitsuskoalitsiooni jaoks ebamugavatele poliitilistele vastastele varju,» ütles Tammemägi.

Riik on juba praegu Tammemägile hüvitanud ligi 5000 eurot menetluse kulutusi. «Summa, mida riigiasutused olematu kriminaalkuriteo ja olematu väärteo menetlemiseks kulutasid, on kindlasti kordi suurem. Kas prokuratuur võtab juhtunust õppust ja kaalub enne asja algatamist põhjalikult, kas on mõtet maksumaksja raha kulutama hakata? Kas keegi üldse saaks näiteks prokuratuuri vastutusele võtta riigi raha raiskamise eest?» küsis Tammemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles