Narva koolinoored hakkavad saama sisekaitselist eelõpet

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva kolmes koolis algab sügisel kolm aastat kestev sisekaitseline eelkoolitus, mis annab sisekaitselisi baasteadmisi ja sisaldab ka süvendatud eesti keele õpet.

Sisekaitseakadeemia teatel hakatakse eelkoolitust läbi viima Narva Soldino gümnaasiumis, Narva vanalinna riigikoolis ja Narva 6. koolis. Eelkoolituse sisu ja tegevuste tutvustamiseks toimub esimene infopäev 7. septembril kell 13 Narva Soldino gümnaasiumis.

Sisekaitseakadeemia rektori Lauri Taburi sõnul on Narva ja kogu Ida-Virumaa noored sisekaitselistel erialadel väga oodatud, kuna nende tugevuseks on vene keele valdamine, mida igapäevatöös palju vaja läheb. «Ida-Virumaalt pärit sisseastujate kõige suuremaks takistuseks on seni olnud eelkõige ebapiisav eesti keele oskus. Seetõttu hõlmab sisekaitseline eelkoolitus lisaks sisekaitseliste baasteadmiste andmisele ka süvendatud eesti keele õpet,» ütles ta.

Õppeaastat alustatakse erialase eesti keele õppekursusega, millele järgneb sisejulgeoleku eelkutseõpe. Tundide eesmärk on anda õpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel, tuletõrje- ja päästetegevuses ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös. Eelkoolituse esimene aasta lõpeb laagriga sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekoolis Väike-Maarjas ja teine aasta politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis.

Sisekaitselist eelkoolitust antakse ka Orissaare gümnaasiumis, Tabasalu gümnaasiumis, Põlva keskkoolis, Pärnu Hansagümnaasiumis ning ühiselt toimub eelõpe Kohtla-Järve Järve vene gümnaasiumis ja Kohtla-Järve Järve gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles