Kolme hukkunuga põlengu põhjustaja sai tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere sotsiaalmaja põlengus hukkus kolm inimest.
Imavere sotsiaalmaja põlengus hukkus kolm inimest. Foto: Päästeamet

Pärnu maakohtu Paide kohtumaja mõistis neljapäeval tingimisi vangi mehe, kes põhjustas mullu augustis Imavere sotsiaalmajas hooletu suitsetamisega kolme hukkunuga tulekahju.


Kohus mõistis 46-aastase Enn Kuusiku süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ja karistas teda kahe aasta ja 10 kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolme aasta pikkuse katseajaga.

Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Anu Kaldasauna sõnul arvestas kohus karistuse määramisel, et tegemist on töövõimetu ja puudega inimesega, kes kahetses õnnetust siiralt. Kohus arvestas ka sellega, et üks tulekahjus hukkunutest oli kohtualuse vend.

Järvamaal Imavere vallas Laimetsa külas puhkes mullu ööl vastu 4. augustit sotsiaalmajas tulekahju, milles hukkus kolm inimest. Uurimine tuvastas, et tulekahju põhjustas alkoholijoobes Enn, kes jäi suitsetades magama ja tema põlev sigaret põhjustas tulekahju.

Päästjad said põlengust teate 11 minutit pärast südaööd ning jõudsid sündmuskohale 19 minutiga.

Kustutustöödel leidsid päästjad sotsiaalmaja esimese korruse korterist hukkunud mehe ja teise korruse korterist hukkunud mehe ja naise. Kõik hukkunud olid sotsiaalmaja elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles