Minister Reinsalu külastas Eesti kaitseväelasi Afganistanis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi ja jalaväekompanii Estcoy-14 ülem major Eero Aija tutvustamas kaitseminister Urmas Reinsalule patrullbaasi Pimon.
Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi ja jalaväekompanii Estcoy-14 ülem major Eero Aija tutvustamas kaitseminister Urmas Reinsalule patrullbaasi Pimon. Foto: Eesti Kaitsevägi

Kaitseminister Urmas Reinsalu külastas täna patrullbaasis Pimon tegutsevat jalaväekompaniid Estcoy-14, et saada ülevaade Eesti kaitseväelaste uuest teenistuskohast.

Estcoy-14 ülem major Eero Aija tutvustas kaitseministrile patrullbaasi Pimon ning andis ülevaate Eesti kaitseväelaste uuest teenistuspiirkonnast ja ülesannetest. Alates augusti lõpust tegutseb jalaväekompanii Estcoy-14 lahinguvalmiduskompaniina vajadusel kogu Helmandi väekoondise vastutusalal ning on selle aja jooksul viinud läbi juba mitu operatsiooni.

«Teie töö siin palavas Helmandi provintsis on keeruline ja ohtlik, kuid samas vajalik ja tänuväärne. Oma tegevusega tagate nii suurema turvatunde kohalikele elanikele ning parandate samas ka Eesti julgeolekut, kuna teie professionaalsus suurendab Eesti nähtavust ja tõsiseltvõetavust rahvusvahelisel tasandil,» ütles Reinsalu kaitseväelastega kohtudes.

Kohtumisel kogu jalaväekompanii Estcoy-14 koosseisuga esitasid kaitseväelased kaitseministrile küsimusi nii sotsiaalsete tagatiste, kaitseväelaste palkade, varustuse ja relvastuse kui ka võimalike tulevaste välismissioonide kohta.

«Minu jaoks on oluline saada lahinguolukorras olevatelt kaitseväelastelt tagasisidet selle kohta, kuidas Eesti riik saaks neid nii missioonil kui pärast Eestis tagasi olles paremini toetada. Meie võitlejad väärivad seda,» rõhutas Reinsalu.

Samuti kohtus kaitseminister patrullbaasis Pimon tegutseva lahingugrupi ülema, Ühendkuningriigi kolonelleitnant Mick Astoniga, kellele allub ka jalaväekompanii Estcoy-14.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest. Alates maikuust teenib Helmandi provintsis jalaväekompanii Estcoy-14, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-13. Kokku teenib Afganistanis praegu ligi 160 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles