Läti minister: Venemaal rõõmustatakse Poola-Leedu tüli üle

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseminister Artis Pabriks
Läti kaitseminister Artis Pabriks Foto: SCANPIX

Läti kaitseministri Artis Pabriksi sõnul tunneb Läti tõsist muret Leedu ja Poola erimeelsuste pärast, leides, et kahe Euroopa Liidu liikmesriigi vaheline tüli on vesi Venemaa veskile.

«Meile Riias meenutavad need argumendid (Poola pretensioonid Leedule - toim) väga Moskva argumente meie riigi vene immigrantidest vähemuse osas,» märkis Pabriks täna Leedus Vytautas Magnuse Ülikoolis peetud sõnavõtus, vahendas uudisteagentuur BNS.

Pabriksi sõnul tuleb Leedu-Poola tüli kasuks Venemaale, kus tema sõnul rõõmustatakse, kui kaks Euroopa Liidu riiki selliste teemade üle avalikult tülitsevad.

«Meie piirkondlikku julgeoleku, majanduse ja laiemalt piirkondlikku koostöö jaoks on Poola väga oluline partner. Saksamaa kõrval on Poola piirkonna suurim riik,» lisas Pabriks, kelle hinnangul peaks Varssavi hoiduma sammudest, mis on iseloomulikud Venemaale.

Tüli keskmes on Leedus otsus võtta vastu keeleseadus, mis surub Varssasvi hinnangul vähemuskeelte õppe Leedu koolides tagaplaanile. Varssavi on Vilniust süüdistanud Leedus elava poola vähemuse diskrimineerimises, Leedu võimud süüdistavad Varssavit aga valeinformatsiooni levitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles