Võrk: Pevkuri palgalubadus on tagasihoidlik

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri lubadus tõsta tervishoiutöötajate palka 3 protsenti aastas on Praxise analüütiku Andres Võrgu kinnitusel liiga tagasihoidlik.

Võrk kirjutas Praxise blogis, et arstide ja tervishoiutöötajate kutseliidud ähvardasid sotsiaalministrit tervishoiutöötajate streigiga ja välismaale minemisega, kui arstid ei saa 2013. aastal palgatõusu 20 ja õed ning hooldajad üle 40 protsendi. Õdede Liit toetab ligi 30 protsendise palgatõusu nõudega, ehkki streigiähvardusega veel ootab.

Pevkur lubas vastusena palgatõusuks vaid kümnendiku kolme aasta jooksul, mis tähendaks pisut üle 3 protsendi palgatõusu igal aastal.

«Võttes aluseks rahandusministeeriumi eelmisel nädalal avaldatud majanduskasvu ja eelarvelaekumiste prognoosi, siis tundub sotsiaalministri pakutud palgakasv tagasihoidlik,» kirjutas Võrk, kelle hinnangul saaks haigekassa tulude 6-7 protsendise kasvu prognoosi arvestades pakkuda tervishoiutöötajatele ka suuremat palgakasvu.

«Seega on lõhe tervishoiutöötajate esindusühingute soovide ja ministri pakutu vahel üüratu.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles