Ecuadoris kukkus sõjaväe lennuk rikaste rajooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväelennuki allakukkumine tekitas tulekahju
Sõjaväelennuki allakukkumine tekitas tulekahju Foto: AP / Scanpix

Ecuadori pealinnas Quitos hukkus sõjaväelennuki allakukkumise tagajärjel seitse inimest.

Ametivõimude sõnul olid seitsmest hukkunust viis lennuki pardal ja kaks majade sees või nende lähistel, kirjutab STT.

Lennuvälja lähedal asuvasse jõukasse piirkonda kukkunud lennuk tekitas ühes viiekordses elumajas tulekahju. Põlevast majast otsiti veel võimalikke ohvreid.

Beechcrafti sõjaväelennuk oli õnnetushetkel treeninglennul. Pardal olnud viiest inimesest kaks olid tsiviilisikud ja kolm sõjaväejuhid.

Reutersi andmetel põrutas lennuk maapinnale jõukas Gonzalez Suareze linnaosas, ühe hotelli juures. Samas lähedal on ka USA suursaadiku residents. Saatkonna pressiesindaja kinnitusel pole suursaadik kannatanute hulgas.

1992. aastal hukkus seal armeejuht Carlomagni Andrade. Samal aastal sai sarnases õnnetuses surma ka turismiminister Pedro Zambrano.

Ilm oli õnnetushetkel udune. Udu raskendab tihtipeale Andide mägedes asuva Quito lennuliiklust. Samasse rajooni lennuvälja maandumisraja joonel on viimastel aastatekümnetel kukkunud vähemalt neli lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles