Küpros: EL-i välisministrid otsustasid karmistada sanktsioone Süüriale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välisministrite grupipilt Küprosel. Esiplaanil (valges pükskostüümis) ELi välispoliitiksajuht Catherine Ashton.
Euroopa Liidu välisministrite grupipilt Küprosel. Esiplaanil (valges pükskostüümis) ELi välispoliitiksajuht Catherine Ashton. Foto: SCANPIX

Küprosel täna kohtunud Euroopa Liidu välisministrid otsustasid karmistada sanktsioone Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimile, ütles Küprose välisminister Erato Kozakou-Markoullis.

«Konsensusele jõuti ka Süüria sanktsioonide karmistamises,» ütles ta pärast teadaannet, et 27 ministrit leppisid samuti kokku humanitaarabi märkimisväärses suurendamises.

Ta lisas, et Euroopa riigid soovivad teha koostööd Moskvaga, mis on kriitikast hoolimata al-Assadi peamine toetaja ja partner.

Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles, et kohtumisel lepiti kokku Assadi klannile kehtestatud sanktsioonide karmistamises ning uute karistusmeetmete üksikasjad töötab välja EL-i välispoliitika juht Catherine Ashton.

Hispaania välisminister José Manuel García-Margallo lisas, et üldise arvamuse kohaselt tuleb suurendada survet režiimile, et oleks võimalik vägivald lõpetada ja humanitaarabi kohale toimetada.

Brüssel tegi teatavaks 50 miljoni euro eraldamise konfliktis kannatavatele tsiviilelanikele. Seega on EL kokku annetanud 200 miljonit eurot, mis on pool kogu Süüria rahvusvahelisest abist.

«Humanitaarvajadused kasvavad kiiresti,» ütles Briti välisminister William Hague. «Meil on pakiliselt vaja suurendada humanitaarponnistusi.»

ÜRO teatas eile, et peaaegu kahekordistab abi Süüriale, tõstes summa 347 miljoni dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles