Kohus ei vabastanud oma ema tapnud meest vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Harju maakohus keeldus lõppeval nädalal vabastamast ennetähtaegselt vanglast meest, kes kannab oma ema tapmise eest pikka vangistust.

Kohtu hinnangul sooritas 64-aastane Kalev Peetso raske isikuvastase kuritöö ning seetõttu pole põhjendatud teda enne karistusaja lõppu vabadusse lubada.

Tartu maakohus karistas Peetsot 2007. aasta mais tapmise eest üheksa-aastase vangistusega. Süüdistuse järgi pani Peetso julma kuriteo toime 2006. aasta 22. juunil Tartus, kui tema 78-aastane ema ei andnud talle raha alkoholi ostmiseks. Mees sai ema peale vihaseks, tormas noa järele ja pussitas naist ühe korra kõhtu. Raevunud poega ei suutnud takistada ka naise elukaaslane, kuigi ta seda teha püüdis.

Politsei tabas Peetso päev pärast tapmist ning kohus andis loa võtta ta eeluurimise ajaks vahi alla. Mees tunnistas uurijatele tapmist. Varem neljal korral kohtulikult karistatud Peetso mõisteti tapmise eest vangi ka 1978. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles