Reinsalu: Eesti jätkab missiooni Afganistanis ja lahkub riigist vaid koos liitlastega

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu.
Kaitseminister Urmas Reinsalu. Foto: Eesti Kaitsevägi.

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles eile Kabulis rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude ISAF ülema asetäitja kindralmajor Adrian Bradshaw’ga ning USA suursaadikuga Afganistanis James Cunninghamiga kohtudes, et Eesti kaitseväelased jäävad riiki ka 2013. aastaks.

«Nõustun kindralmajor Bradshaw hinnanguga, et julgeolekuvastutuse afgaanidele täielikult üle andmiseks peavad liitlased olema esmalt valmis jätkuvaks sõjaliseks panuseks. Me tulime Afganistani koos oma strateegiliste liitlastega ning ka lahkume siit koos nendega. Seetõttu on vajalik jätkata 2013. aastal Afganistani panustamist senisel tasemel ehk kuni 170 kaitseväelasega,» ütles Reinsalu.

Samuti avaldas ISAF-i ülema asetäitja Eestile tänu kahe Õhuväe kopteripiloodiga panustamise eest, kes alustavad sel nädalal teenistust USA üksuste koosseisus Ida-Afganistanis.

USA suursaadik Cunningham andis kohtumisel ülevaate poliitilisest olukorrast Afganistanis ja võimalikest arengutest lähiaastatel. Samuti räägiti liitlasvägede võimalikust sõjalisest panusest pärast 2014. aastat, mis tuleb arutlesele NATO kaitseministrite järgmisel kohtumisel oktoobris.

Kaitseminister Reinsalu andis lõunasöögi Kabulis töötavatele eestlastest kaitseväelastele ja tsiviilametnikele. Afganistanis kolmepäevasel visiidil viibinud kaitseminister jõuab Eestisse tagasi täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles